Nastavení přístupnosti

mobilni rozhlas
07.05.2019 - 15:30

První víkend slavností v Děčíně nabídne i adrenalinovou show

Autor:

Městské slavnosti v Děčíně startují v pátek 10. května – a i letos se mají návštěvníci na co těšit. První víkend slavností bude doslova nabitý programem, chybět nebude ani unikátní adrenalinová show.

Pátek 10. května

Tradiční ohňostroj, na nějž se do Děčína sjíždějí lidé z celého okolí, tentokrát podbarví hudba z filmových Hvězdných válek. Hudební skladatel John Williams za ni získal Oscara. Ohňostroj doprovodí celkem pět různých skladeb z filmu, mezi nimi nebude chybět motiv princezny či zlověstná hudba Impéria.
„Výběr ohňostrojných efektů je úzce spjat s hudebním podkladem, který je charakterizován neustálými změnami poloh, tempa a především atmosféry, se kterou je úkolem splynout, potvrdit ale i přidat další dimenzi,“ uvedl Jaroslav Štolba ze společnosti Flash Barrandov Speciální efekty, která ohňostroj pro Děčín zajistí. Ohňostroj začne ve 22 hodin.    
Hudební festival LABEFEST odstartuje ale již v 19 hodin, areál se návštěvníkům otevře dokonce o hodinu dříve. Jako první se představí vítězové soutěže LABEFEST TALENT, které vybrala odborná porota. Jsou to kapely Vivian a The Remedy. V pátek je budou následovat skupiny Vypsaná Fixa a slovenští No Name. Děti do 150 cm, senioři nad 65 let a držitelé průkazů ZTP/P mají na festival vstup zdarma.

Sobota 11. května

Již v deset hodin startuje ADRENALIN CHALLENGE, a to týmový závod, pro účastníky od 18 let.
„Týmy startují najednou, tedy všichni tři účastníci a absolvují všech šest disciplín, pořadí v týmu si určíte sami. Nejde o závod, ale o to si tuto jedinečnou akci ve skvělé atmosféře užít, můžete si navzájem pomáhat, hecovat se a patřičně si vychutnat své výkony. Po ukončení obdržíte certifikát o absolvování všech disciplín, pakliže se sami nerozhodnete některou z nějakého důvodu vynechat,“ uvádějí organizátoři.
Mezi Pastýřskou stěnou a zámkem bude také opět natažené lano, po kterém se odvážlivci mohou „projet“ nad Labským kaňonem.
Herec a zpěvák Vojta Kotek, který v sobotu zazpívá na LABEFESTU přislíbil, že si jízdu vyzkouší.
„To musím dát i se slaněním,“ těší se na svůj adrenalinový zážitek Vojta.
Celá rodina se v sobotu odpoledne zabaví na Mariánské louce při Běláskovém klání, kde na děti čekají stanoviště s různými úkoly a také tvořením pro celou rodinu. Začíná se ve 14 hodin, konec je naplánován na 17 hodinu. Zábavné odpoledne nese název Letem světem s Běláskem.
Mariánská louka bude v sobotu patřit také sochařům. Ti budou ze dřeva tvořit od 14 hodin, letošním tématem jejich prací je 70 let Zoologické zahrady Děčín.
V sobotu od 12:15 hodin pokračuje druhým dnem také LABEFEST, fanouškům zazpívá děčínská rodačka Sabina Křováková, Ben Cristovao, Imodium, Th!s s již zmíněným Vojtou Kotkem, a také legendární Olympic. Celý Labefest 2019 zakončí svojí velkolepou show kapela Rybičky 48, která v těchto dnech spustila předprodej na svůj koncert v největší české hale, pražské O2 areně.

Neděle 12. května

Oblíbená akce – Adrenalin Challenge – nabídne v neděli závody ve dvou kategoriích: RACE a KIDS. Závody startují v 10 hodin.
Extrémní závod RACE nabídne závodníkům mimo jiné přeplavání Labe, zdolání via ferrate, horské kolo, Extreme Travers, slanění ze zámku, běh a další disciplíny.
Adrenalinová výzva prověří v závodě KIDS také děti ve věku 3 – 15 let, a to v orientačním běhu, mini traversu, „opičí“ dráze, dovednostních soutěžích apod. Registrované děti obdrží při prezentaci tričko Adrenalin Challenge Kids a malý dárek, po absolvování pěknou placku na krk. Důležitá informace: Via Ferrata bude v o víkendu kvůli závodům zcela uzavřena pro veřejnost, a to po oba dva dny.
Adrenalin Challenge bude v neděli již potřetí v řadě obohacen o exhibici světového rekordmana ve slackline Dannyho Menšíka. Letos navíc bude jeho show okořeněna o soustředění dalších slacklinerů a některé prvky a věci si bude moct vyzkoušet i veřejnost.
Dannymu se již dvakrát v řadě – i přes náročné podmínky a nepřízeň počasí – podařilo na první pokus přejít nejdelší highline v České republice, navíc uprostřed města, dlouhou 260 metrů z Pastýřské stěny až do věže děčínského zámku. Tímto výkonem navíc Danny stanovil nový český rekord.
Jak bylo avizováno, letos nepůjde „jen“ o show tohohle mladého sympaťáka, ale jak sám prozradil, dorazí s ním tři nebo čtyři další slacklineři, kteří si v Děčíně udělají soustředění. Přes den bude tato partička na lajně trénovat, než dojde k oficiálnímu přechodu z „Pastýřáku“ na zámek. Jednou z této ekipy bude Anče Kuchařová, dle Dannyho slov nejlepší česká slacklinerka.
Neděle bude na Mariánské louce patřit druhý den také sochařům, ti svá díla ze dřeva budou tvořit od 10 do 20 hodin.

Počet zobrazení: 1280 Naposledy změněno: 07.05.2019 - 15:43
Sdílet

Základní údaje

  • Statutární město Děčín
    Magistrát města Děčín
    Ing. Jiří Anděl, CSc.
    primátor města
    Ing. Martin Kříž
    tajemník úřadu
    Budova A1:
    Mírové nám. 1175/5, 405 38 Děčín
    50°46'25.7"N 14°11'44.3"E
    Budova B1:
    28. října 1155/2, 405 02 Děčín I
    50°46'58.5"N 14°12'57.2"E
    IČO: 00261238; DIČ: CZ00261238
    +420 412 593 111
    Úřední hodiny magistrátu
    posta@mmdecin.cz
    Datová schránkadatová schránka
     statutárního města Děčín: x9hbpfn
    Datová schránkadatová schránka
     Magistrátu města Děčín: nj6wxpq
      

Něco málo o Děčínu

47951
obyvatel (r. 2021)
43
průměrný věk
118
rozloha (km²)
35
městských částí
448
ulic
Děčín je nejníže položené město v České republice, ležící na soutoku Labe a Ploučnice. Jeho centrum má nadmořskou výšku 135 metrů. Jedná se o významný říční přístav a důležitou dopravní křižovatku (stýká se zde pět železničních tratí, prochází jím i 1. železniční koridor a několik významných silničních tahů).

Rodáci: spoluzakladatel Sokola prof. Miroslav Tyrš, matematik Johann Radon, topmodelka Karolína Kurková, herci Jiří Bartoška a Jiří Maryško, zpěváci Sámer Issa a Sabina Křováková, sportovci Vladimír Šmicer, Tomáš Kraus a řada dalších osobností.

ISO 9001:2015

SGS Česká RepublikaStatutární město Děčín, Magistrát města Děčín je držitelem certifikátu kvality od mezinárodní firmy SGS se sídlem ve Švýcarsku.

Veřejné zakázky

Člen Platformy odpovědného veřejného zadávání

Město pro byznys

Město pro byznys

Přívětivý úřad

Přívětivý úřad 2019Přívětivý úřad 2023
2. místo
v Ústeckém kraji.
Potvrzeno
Ministerstvem vnitra
České republiky.

Back to top