Nastavení přístupnosti

mobilni rozhlas
20.03.2015 - 15:29

Do nové turistické sezóny v novém

Autor:

Nové materiály pro turisty, nový turistický web, obrazovka ve vestibulu hlavního nádraží, to jsou novinky letošní sezóny. Město chce totiž nalákat turisty a ukázat jim, proč se do Děčína vracet.

Devět druhů materiálů pro turisty bude nyní k dispozici v městských informačních centrech. Turisté si tak nově budou moci vybrat z široké nabídky možností, jak příjemně strávit čas při návštěvě našeho města. Úplnou novinkou je leták s názvem Romantické svatby, který upozorňuje na neotřelá a zajímavá místa vhodná pro uspořádání svatebního obřadu. Turisté si tak najdou přesně to, co je zajímá. „Snažili jsme se sestavit jednotlivé druhy tak, aby si každý našel to své. Jeden leták informuje o možnostech aktivit pro rodiny s dětmi, druhý je zaměřen na rozhledny, další na vodní turistiku,“ řekla Hana Cermonová, náměstkyně primátorky. Milovníci adrenalinu jistě sáhnou po letáku Via ferrata, který přináší popis a plán tras nebo leták s názvem Adrenalin, který stručně informuje o lezeckých možnostech v Děčíně a okolí. V tomto materiálu je také popis technicky náročné cyklotrasy Na hraně Labským údolím. Kompletní přehled o ubytování najdou turisté v letáku Ubytování.


Letáky nejsou ale jedinou novinkou, kterou si město připravilo. „Od 29. března spustíme také nový turistický portál. Zajímavý a moderní vzhled stránek uzpůsobený pro mobilní aplikace usnadní turistům orientaci. Nové materiály zde budou k dispozici také ve vhodném formátu pro stažení a případný tisk,“ doplnila Hana Cermonová. Stránky prochází kompletní revizí a budou průběžně aktualizovány a doplňovány.


Další zajímavostí bude televizní obrazovka na hlavním nádraží. Návštěvníci Děčína tedy budou mít ihned po příjezdu možnost zhlédnout krátké spoty o nejatraktivnějších místech ve městě a jeho okolí.


S nedělním datem 29. března město vplouvá do nové turistické sezóny a nejen pro turisty je připraven zajímavý program. Od 10 do 18 hodin si budou moci návštěvníci zámku vyzkoušet jízdu na elektrokole Dlouhou jízdou. Zajímavé jistě bude vyzkoušet jízdu na koloběžkách nebo na raftech. Díky akčním cenám zapůjčení ferratových setů přímo pod ferratou si tuto oblíbenou aktivitu bude moci vyzkoušet opravdu každý. Na příjemné odpoledne s hudbou a programem pro děti zve v rámci odemykání zámeckých zahrad děčínský zámek. „Nabitý program nedělního dne jsme připravili ve spolupráci s Obecně prospěšnou společností České Švýcarsko, děčínským zámkem, cestovní kanceláří Enthusia a půjčovnou raftů Za hranice vydej se dál. Věřím, že si všichni návštěvníci přijdou na své a tento den si užijí naplno,“ dodala Hana Cermonová.

Počet zobrazení: 978
Sdílet

Základní údaje

  • Statutární město Děčín
    Magistrát města Děčín
    Ing. Jiří Anděl, CSc.
    primátor města
    Ing. Martin Kříž
    tajemník úřadu
    Budova A1:
    Mírové nám. 1175/5, 405 38 Děčín
    50°46'25.7"N 14°11'44.3"E
    Budova B1:
    28. října 1155/2, 405 02 Děčín I
    50°46'58.5"N 14°12'57.2"E
    IČO: 00261238; DIČ: CZ00261238
    +420 412 593 111
    Úřední hodiny magistrátu
    posta@mmdecin.cz
    Datová schránkadatová schránka
     statutárního města Děčín: x9hbpfn
    Datová schránkadatová schránka
     Magistrátu města Děčín: nj6wxpq
      

Něco málo o Děčínu

47951
obyvatel (r. 2021)
43
průměrný věk
118
rozloha (km²)
35
městských částí
448
ulic
Děčín je nejníže položené město v České republice, ležící na soutoku Labe a Ploučnice. Jeho centrum má nadmořskou výšku 135 metrů. Jedná se o významný říční přístav a důležitou dopravní křižovatku (stýká se zde pět železničních tratí, prochází jím i 1. železniční koridor a několik významných silničních tahů).

Rodáci: spoluzakladatel Sokola prof. Miroslav Tyrš, matematik Johann Radon, topmodelka Karolína Kurková, herci Jiří Bartoška a Jiří Maryško, zpěváci Sámer Issa a Sabina Křováková, sportovci Vladimír Šmicer, Tomáš Kraus a řada dalších osobností.

ISO 9001:2015

SGS Česká RepublikaStatutární město Děčín, Magistrát města Děčín je držitelem certifikátu kvality od mezinárodní firmy SGS se sídlem ve Švýcarsku.

Veřejné zakázky

Člen Platformy odpovědného veřejného zadávání

Město pro byznys

Město pro byznys

Přívětivý úřad

Přívětivý úřad 2019Přívětivý úřad 2023
2. místo
v Ústeckém kraji.
Potvrzeno
Ministerstvem vnitra
České republiky.

Back to top