mobilni rozhlas
22.04.2015 - 12:30

Druhý květnový víkend odstartují městské slavnosti

Autor:

Letošní zahájení slavností se ponese v duchu legendární rockové skupiny Queen. Ohňostrojová muzikálová show odstartuje oblíbené městské slavnosti, které přinesou opět několik novinek. Těšit se návštěvníci slavností mohou, jak na tradiční kulturní akce, tak na sportovní a adrenalinové zážitky.


Pro letošní zahájení Městských slavností si společnost Flash Barrandov SFX, která ohňostroj již po několik let realizuje, připravila novou show s názvem „We Will Rock You“, kde je hudební podklad ohňostrojného muzikálu postaven na tvorbě legendární rockové skupiny Queen. Známé skladby jsou pro design originálního ohňostrojného muzikálu lákavým tématem. Závěrečnou část show orámuje skladba „Barcelona“, jeden z nejlepších duetů v historii populární hudby, kterou Freddie Mercury nazpíval s operní pěvkyní Monserrat Caballé. Hudební motiv bude tedy letos velmi důležitým prvkem. Diváci, kteří si souznění hudby a ohně chtějí užít, mohou pro sledování ohňostroje využít ozvučený prostor Labského nábřeží. Velkolepý pohled nabízí svahy Červeného vrchu, kde ohňostroj na diváky přímo dýchá. Přijďte si tento neopakovatelný zážitek vychutnat v pátek 8. května ve 21,45, kdy program letošních Městských slavností startuje.


Hudební festival Labe bude hostit pěvecké hvězdy v čele s Ondřejem Hejmou a jeho Žlutým psem. Nadšenci adrenalinových sportů se mohou zapojit do závodu Adrenalin Challenge Race. „Jde o testování extrémního závodu a první ročník je určen pouze omezenému počtu závodníků,“ řekl Igor Bayer, organizátor závodu. Novinkou v adrenalinové výzvě bude zdolání via ferraty, která bude 9. května pro veřejnost uzavřena. „Vzhledem k náročnému závodu jsme nuceni ferratu pro veřejnost uzavřít. Rozhodli jsme se k tomu z důvodů bezpečnosti. Věřím, že milovníci ferratového lezení toto opatření pochopí,“ vysvětlil Igor Baeyr.


První víkend slavností nabízí ještě Běláskové klání, které je určené nejmenším návštěvníkům. Mateřské centrum Bělásek, které je organizátorem akce si připravilo zajímavý program pro rodiče s nejmenšími dětmi. „První víkend slavností je doslova nabitý a užít si ho mohou opravdu všichni. Velmi úspěšná loňská novinka Sochaři Děčínu bude mít letos pokračování. Sledovat práci sochařů bude opět možné na Mariánské louce. Sochařské sympozium nabídne nejen samotnou práci umělců, ale také zajímavý doprovodný program,“ přiblížila jeden z programů slavností Hana Cermonová, náměstkyně primátorky. Zajímavý program nekončí sobotou, v neděli si na své přijdou senioři a milovníci dixielandu. Koncert na Smetanově nábřeží potěší jistě malé i velké posluchače.


Následující víkend bude ve znamení oslav. V sobotu 16. května totiž vypukne streetballové šílenství. Letošní jubilejní 20. ročník chce připomenout začátky turnaje a významné výročí 70. let existence basketbalového klubu v Děčíně. Nejen sportu bude patřit tento víkend, na své si přijdou také milovníci historie. Velmi oblíbené historické trhy se v letošním roce přemístí do zámeckých zahrad. Díky opravě zámeckého nádvoří budou kejklíři, šermíři a řemeslné stánky v nádherném prostředí zahrad nabízet zbrusu novou podívanou. Smetanovo nábřeží bude v tento květnový víkend patřit mladým. Festival Mladé Labe totiž představí práci zájmových kroužků z Děčína.


Předposlední květnový víkend je tradičně spjat s Festivalem pouličního divadla. Úplný závěr slavností, poslední květnový den, bude patřit dětem. Na Mariánské louce bude pro děti a jejich rodiče bohatý program. Přijďte tedy oslavit Den dětí a užijte si den plný her a soutěží.

Počet zobrazení: 915
Sdílet

Základní údaje

  • Statutární město Děčín
    Magistrát města Děčín
    Ing. Jiří Anděl, CSc.
    primátor města
    Ing. Martin Kříž
    tajemník úřadu
    Budova A1:
    Mírové nám. 1175/5, 405 38 Děčín
    50°46'25.7"N 14°11'44.3"E
    Budova B1:
    28. října 1155/2, 405 02 Děčín I
    50°46'58.5"N 14°12'57.2"E
    IČO: 00261238; DIČ: CZ00261238
    +420 412 593 111
    Úřední hodiny magistrátu
    posta@mmdecin.cz
    Datová schránkadatová schránka
     statutárního města Děčín: x9hbpfn
    Datová schránkadatová schránka
     Magistrátu města Děčín: nj6wxpq
      

Něco málo o Děčínu

47951
obyvatel (r. 2021)
43
průměrný věk
118
rozloha (km²)
35
městských částí
448
ulic
Děčín je nejníže položené město v České republice, ležící na soutoku Labe a Ploučnice. Jeho centrum má nadmořskou výšku 135 metrů. Jedná se o významný říční přístav a důležitou dopravní křižovatku (stýká se zde pět železničních tratí, prochází jím i 1. železniční koridor a několik významných silničních tahů).

Rodáci: spoluzakladatel Sokola prof. Miroslav Tyrš, matematik Johann Radon, topmodelka Karolína Kurková, herci Jiří Bartoška a Jiří Maryško, zpěváci Sámer Issa a Sabina Křováková, sportovci Vladimír Šmicer, Tomáš Kraus a řada dalších osobností.

ISO 9001:2015

SGS Česká RepublikaStatutární město Děčín, Magistrát města Děčín je držitelem certifikátu kvality od mezinárodní firmy SGS se sídlem ve Švýcarsku.

Veřejné zakázky

Člen Platformy odpovědného veřejného zadávání

Město pro byznys

Město pro byznys

Přívětivý úřad

Přívětivý úřad 2019Přívětivý úřad 2023
2. místo
v Ústeckém kraji.
Potvrzeno
Ministerstvem vnitra
České republiky.

Back to top