Nastavení přístupnosti

mobilni rozhlas
06.02.2018 - 14:36

Revitalizace Podmokel začne s prvním březnem

Autor:

Obnova Podmokel je rozdělena do několika etap. První z nich začne v březnu pracemi na ulici Prokopa Holého. Podnikatelé z Děčína IV byli o dopravních omezeních spojených se stavbou informování. Kvůli stavbě dojde k posunutí zastávek městské autobusové dopravy.

 

První etapa dlouho připravované revitalizace Podmokel bude rozdělena do čtyř podetap. „Chtěli jsme, aby první etapa revitalizace proběhla co nejrychleji, ale bohužel to není možné. Poměrně složitá koordinace síťařů a nutnost zachování určitého průjezdu Děčínem IV nás donutila stavbu dále rozdělit,“ řekla Marie Blažková, primátorka města. Samotnému spuštění stavby předchází náročné koordinační přípravy inženýrských sítí. Od 1. března se spustí práce na ulici Prokopa Holého, a to v levé části ze směru od ulice Čsl. mládeže k ulici Ruská. Na řidiče tak čekají změny nejen v možnosti průjezdu jednotlivými ulicemi, ale také v parkování. Ulicí Tržní bude jezdit autobus ze směru od Bynova, a tedy dojde k přesunutí autobusové zastávky z ulice Prokopa Holého na roh ulic Tržní x Ruská. V Tržní ulice bude možné parkovat pouze v její levé části. „Práce na levé části ulice Prokopa Holého budou také rozděleny na dvě části. Předpokládáme, že pokračovat na pravé části ulice budeme až v polovině června. V tomto případě bude muset dojít k přesunu zastávky autobusu od budovy ČEZ před bývalou restauraci Bacardi,“ doplnila Marie Blažková. Přesné informace o průběhu stavby a dopadu na dopravní situaci a zásobování pro místní podnikatele s přesným postupem prováděných prací nyní řeší zhotovitel stavby. „Je důležité, aby místní obchodníci měli přesné informace. Veškeré své provozní záležitosti tak mohou řešit se zástupcem zhotovitele, který má přesné informace o postupu prací,“ vysvětlila primátorka města. Ulice Prokopa Holého by tak podle harmonogramu měla být hotovo do podzimu letošního roku. Revitalizace potom bude pokračovat na Husově náměstí. První etapa by měla být kompletně hotova koncem března 2019.

Počet zobrazení: 1251
Sdílet

Základní údaje

  • Statutární město Děčín
    Magistrát města Děčín
    Ing. Jiří Anděl, CSc.
    primátor města
    Ing. Martin Kříž
    tajemník úřadu
    Budova A1:
    Mírové nám. 1175/5, 405 38 Děčín
    50°46'25.7"N 14°11'44.3"E
    Budova B1:
    28. října 1155/2, 405 02 Děčín I
    50°46'58.5"N 14°12'57.2"E
    IČO: 00261238; DIČ: CZ00261238
    +420 412 593 111
    Úřední hodiny magistrátu
    posta@mmdecin.cz
    Datová schránkadatová schránka
     statutárního města Děčín: x9hbpfn
    Datová schránkadatová schránka
     Magistrátu města Děčín: nj6wxpq
      

Něco málo o Děčínu

47951
obyvatel (r. 2021)
43
průměrný věk
118
rozloha (km²)
35
městských částí
448
ulic
Děčín je nejníže položené město v České republice, ležící na soutoku Labe a Ploučnice. Jeho centrum má nadmořskou výšku 135 metrů. Jedná se o významný říční přístav a důležitou dopravní křižovatku (stýká se zde pět železničních tratí, prochází jím i 1. železniční koridor a několik významných silničních tahů).

Rodáci: spoluzakladatel Sokola prof. Miroslav Tyrš, matematik Johann Radon, topmodelka Karolína Kurková, herci Jiří Bartoška a Jiří Maryško, zpěváci Sámer Issa a Sabina Křováková, sportovci Vladimír Šmicer, Tomáš Kraus a řada dalších osobností.

ISO 9001:2015

SGS Česká RepublikaStatutární město Děčín, Magistrát města Děčín je držitelem certifikátu kvality od mezinárodní firmy SGS se sídlem ve Švýcarsku.

Veřejné zakázky

Člen Platformy odpovědného veřejného zadávání

Město pro byznys

Město pro byznys

Přívětivý úřad

Přívětivý úřad 2019Přívětivý úřad 2023
2. místo
v Ústeckém kraji.
Potvrzeno
Ministerstvem vnitra
České republiky.

Back to top