Nastavení přístupnosti

mobilni rozhlas
10.09.2018 - 00:00

Radnice chce zlepšit dopravu ve městě, připravuje Plán udržitelné městské mobility

Autor:

Zlepšit mobilitu a dostupnost města pro všechny cílové skupiny obyvatel. Zvyšování dopravní bezpečnosti a ochrany obyvatel, rozšiřování sítě cyklistické a pěší infrastruktury, snižování tranzitu nákladní dopravy, zvyšování efektivity přepravovaných osob a zboží, rozvoj veřejného prostranství, snižování dopravní zátěže, lepší organizace dopravy a mnoho dalších cílů sleduje Plán udržitelné městské mobility města Děčín. Zapojte se a pomozte zlepšovat místo kde žijete.

 

Pohyb po městě za prací, školou, lékaři, kamarády a za odpočinkem se týká každého z nás. Město proto vytváří důležitý strategický dokument, který se zabývá udržitelnou městskou mobilitou. Ten by měl nastavit dlouhodobou vizi dopravy ve městě. Ke kvalitnímu zpracování dokumentu je potřeba zapojení široké veřejnosti, místních, regionálních i státních orgánů. „Neustále slyšíme o chytrých smart řešeních. Doprava je jedním z klíčových atributů chytrého města a je velkým ukazatelem spokojenosti občanů. Pokud se totiž bude lidem dobře a bezpečně cestovat bude jejich den výrazně příjemnější,“ řekla Marie Blažková, primátorka města. Proto, aby došlo ke zlepšení dopravní situace, a tedy zkvalitnění života je nutné provést vypovídající průzkum současného stavu a návrhu řešení, jak současný stav zlepšit. „Zajímá nás, jak se lidé přepravují, potřebujeme dobře zmapovat současnou situaci, abychom mohli společně s odborníky pracovat na změnách, které povedou ke zlepšení stávající situace. Posloužit by k tomu mělo dotazníkové šetření,“ doplnila Marie Blažková. Dotazníkové šetření od společnosti NMS Market Research s. r. o. bude provádět průzkum domácností, ze kterého potom budou vycházet odborníci při zpravování dokumentu. Tento strategický dokument bude dlouhodobou vizí až do roku 2050 a bude se zabývat všemi způsoby dopravy.

 

Městskou mobilitou a jejím vývojem se zabývají všechna vyspělá města. V západní Evropě je tento proces již dlouho součástí řízení měst. Zapojení obyvatel do tvorby strategických dokumentů je naprosto zásadní. Také Děčín se nyní zařazuje do řady měst, která mají zájem o rozvoj dopravy udržitelným směrem, a tedy zlepšování životního prostředí.

Dotazníkový průzkum bude probíhat od poloviny září 2018 do konce října 2018. Přesné informace o dotazníkovém šetření budou uveřejněny v následujícím vydání Zpravodaje a na internetových stránkách města Děčín.

 

Počet zobrazení: 1093 Naposledy změněno: 20.09.2018 - 08:55
Sdílet

Základní údaje

  • Statutární město Děčín
    Magistrát města Děčín
    Ing. Jiří Anděl, CSc.
    primátor města
    Ing. Martin Kříž
    tajemník úřadu
    Budova A1:
    Mírové nám. 1175/5, 405 38 Děčín
    50°46'25.7"N 14°11'44.3"E
    Budova B1:
    28. října 1155/2, 405 02 Děčín I
    50°46'58.5"N 14°12'57.2"E
    IČO: 00261238; DIČ: CZ00261238
    +420 412 593 111
    Úřední hodiny magistrátu
    posta@mmdecin.cz
    Datová schránkadatová schránka
     statutárního města Děčín: x9hbpfn
    Datová schránkadatová schránka
     Magistrátu města Děčín: nj6wxpq
      

Něco málo o Děčínu

47951
obyvatel (r. 2021)
43
průměrný věk
118
rozloha (km²)
35
městských částí
448
ulic
Děčín je nejníže položené město v České republice, ležící na soutoku Labe a Ploučnice. Jeho centrum má nadmořskou výšku 135 metrů. Jedná se o významný říční přístav a důležitou dopravní křižovatku (stýká se zde pět železničních tratí, prochází jím i 1. železniční koridor a několik významných silničních tahů).

Rodáci: spoluzakladatel Sokola prof. Miroslav Tyrš, matematik Johann Radon, topmodelka Karolína Kurková, herci Jiří Bartoška a Jiří Maryško, zpěváci Sámer Issa a Sabina Křováková, sportovci Vladimír Šmicer, Tomáš Kraus a řada dalších osobností.

ISO 9001:2015

SGS Česká RepublikaStatutární město Děčín, Magistrát města Děčín je držitelem certifikátu kvality od mezinárodní firmy SGS se sídlem ve Švýcarsku.

Veřejné zakázky

Člen Platformy odpovědného veřejného zadávání

Město pro byznys

Město pro byznys

Přívětivý úřad

Přívětivý úřad 2019Přívětivý úřad 2023
2. místo
v Ústeckém kraji.
Potvrzeno
Ministerstvem vnitra
České republiky.

Back to top