13.02.2014 - 10:29

Poděkujte Cenou Ď

Již potřetí se krajské kolo Ceny Ď odehraje v Děčíně. Celostátní finále se pak 24.června 2014 uskuteční v Národním divadle v Praze. Prvně byla cena Ď udělena v roce 2001 a v roce 2014 se koná již její XIV. ročník.

„Rád bych touto cestou vyzval všechny, kteří chtějí poděkovat prostřednictvím Ceny Ď, aby poslali své nominace. V Děčíně se určitěnajde někdo, kdo pomáhá druhým a kdo si zaslouží poděkování,“ vyzval primátor František Pelant k nominacím na Cenu Ď. Ty mohou přihlásit charitativní organizace, nemocnice, školy, domovy pro seniory, ústavy sociální péče, divadla, dětské domovy, hrady a zámky, muzea, knihovny, pořadatelé kulturních a dalších veřejně prospěšných akcí, zájmové spolky, sdružení apod. Nominovaný mohl darovat potřebným peníze nebo třeba svůj um a čas. Výše peněz není důležitá, ale význam pomoci a její dopad pro toho, kdo byl podpořen. Každá nominace se plnohodnotně zúčastní celostátního finále, kde má šanci na získání jedné z mnoha celostátních cen Ď - dle posouzení celostátního Kolegia a to bez ohledu na případné výsledky kol krajských a městských, či na účast nebo neúčast v těchto předkolech (pro účast ve finále není nutné absolvovat předkola).
Pokud je nominace přihlášena včas a pořadatel ji stihne zařadit do příslušného krajského předkola, získá tato nominace šanci být oceněna i ve svém kraji. Stejně tak je tomu v případě městských kol – pokud se ve Vašem městě koná městské kolo (není to pravidlo) a pořadatel obdrží nominaci dostatečně včas, získá tato nominace navíc šanci být oceněna v městském kole. Termíny městských a krajských kol, případně data uzávěrek nominací těchto předkol – hledejte na webu ceny Ď nebo napište dotaz produkci ceny Ď na (o radu na cokoliv si můžete také zavolat 774 419 696). Definitivní uzávěrka nominací na finále ceny Ď 2014 je 30. dubna 2014.

Cenu Ď přijal například prezident Václav Havel, norský předseda vlády Jens Stoltenberg a kardinál Dominik Duka, nebo například ČSOB, KB a.s., společnost VODAFONE, Nadace Preciosa, společnost Mountfield, ŠKODA Auto a CETELEM ČR. Cenu Ď ale také přijali občané, například školačka Nina Rambová za podporu chovu hada v zoo a manželé Šislerovi za sedmnáct let nezištné pomoci umírajícím v hospici.