Nastavení přístupnosti

mobilni rozhlas
23.02.2018 - 09:12

Zahájení turistické sezóny bude v březnu

Autor:

Soutěže pro děti, vlak Triangl, který dvakrát pojede trasu Hlavní nádraží – Prostřední Žleb – Děčín východ – Hlavní nádraží, cyklobus do Nebočad, plavba po Labi, běžecký závod, skvělé kapely, slanění Tyršova mostu, půjčování kol, raftů, paddleboardů nebo koloběžek, Cargo Gallery, testovací jízdy vozů Škoda a Volkswagen, zajímavé stánky s občerstvením nebo malé pivovary, to je jen krátký výčet sobotní akce.

 

Již od začátku letošního roku se město pečlivě připravuje na zahájení turistické sezóny, které v Děčíně proběhne 24. března. Program bude letos bohatý a jako každým rokem je hlavní základnou Smetanovo nábřeží. Zde vás celým dnem provede oblíbený děčínský moderátor Tomáš Kettner a zahrají vám osvědčené kapely jako Los Pelotudos, Jazz trio či DC Headline. „Letos je hlavním partnerem akce Destinační agentura České středohoří, která zde symbolicky odemkne Labskou stezku, a to cyklojízdou z Nebočad. Pro tuto příležitost město vypraví z autobusového nádraží cyklobus,“ řekla Hana Cermonová, náměstkyně primátorky. S Jarním odemykáním Labské stezky se mohou návštěvníci těšit také na servis a diagnostiku kol. Pro návštěvníky budou připraveny k testovacím jízdám kola, elektrokola a koloběžky. Součástí bude také stánek BESIPu. Zajímavým lákadlem budou i vyhlídkové plavby od společnosti Labská plavební nebo prohlídka se zajímavým programem lodi Cargo Gallery. „Úplnou novinkou letos bude jízda vlakem po trase Trianglu nebo možnost vyzkoušet si populární paddlebaording,“ doplnila náměstkyně primátorky. Atrakcí bude také slaňování z Tyršova mostu, půjčení raftů nebo výstup na ferratu. „Zapomenout bychom neměli ani na druhý ročník Děčínského Volkswagen běhu. Stejně jako v loňském roce se totiž bude závodit o skvělé ceny,“ dodala Hana Cermonová. Celé nábřeží se promění v malý trh se spoustou stánků, ve kterých nalezneme různé regionální produkty, pochutiny, ale také litoměřický biskupský pivovar, děčínský pivovar Kapitán nebo děčínskou kávu. Bohatý program ale nebude jen na nábřeží. Těšit se můžete na odemykání zámeckých zahrad na zámku. Do akce se zapojí také Synagoga, ZOO nebo Aquapark. O spuštění rezervace vstupenek na vlak, loď a cyklobus a detailech celého dne bude město informovat na webu www.idecin.cz a facebookových stránkách Děčín pro turisty. 

 

Počet zobrazení: 1100 Naposledy změněno: 23.02.2018 - 09:22
Sdílet

Základní údaje

  • Statutární město Děčín
    Magistrát města Děčín
    Ing. Jiří Anděl, CSc.
    primátor města
    Ing. Martin Kříž
    tajemník úřadu
    Budova A1:
    Mírové nám. 1175/5, 405 38 Děčín
    50°46'25.7"N 14°11'44.3"E
    Budova B1:
    28. října 1155/2, 405 02 Děčín I
    50°46'58.5"N 14°12'57.2"E
    IČO: 00261238; DIČ: CZ00261238
    +420 412 593 111
    Úřední hodiny magistrátu
    posta@mmdecin.cz
    Datová schránkadatová schránka
     statutárního města Děčín: x9hbpfn
    Datová schránkadatová schránka
     Magistrátu města Děčín: nj6wxpq
      

Něco málo o Děčínu

47951
obyvatel (r. 2021)
43
průměrný věk
118
rozloha (km²)
35
městských částí
448
ulic
Děčín je nejníže položené město v České republice, ležící na soutoku Labe a Ploučnice. Jeho centrum má nadmořskou výšku 135 metrů. Jedná se o významný říční přístav a důležitou dopravní křižovatku (stýká se zde pět železničních tratí, prochází jím i 1. železniční koridor a několik významných silničních tahů).

Rodáci: spoluzakladatel Sokola prof. Miroslav Tyrš, matematik Johann Radon, topmodelka Karolína Kurková, herci Jiří Bartoška a Jiří Maryško, zpěváci Sámer Issa a Sabina Křováková, sportovci Vladimír Šmicer, Tomáš Kraus a řada dalších osobností.

ISO 9001:2015

SGS Česká RepublikaStatutární město Děčín, Magistrát města Děčín je držitelem certifikátu kvality od mezinárodní firmy SGS se sídlem ve Švýcarsku.

Veřejné zakázky

Člen Platformy odpovědného veřejného zadávání

Město pro byznys

Město pro byznys

Přívětivý úřad

Přívětivý úřad 2019Přívětivý úřad 2023
2. místo
v Ústeckém kraji.
Potvrzeno
Ministerstvem vnitra
České republiky.

Back to top