Nastavení přístupnosti

mobilni rozhlas
28.03.2023 - 10:52

Přehled: Opravy komunikací v roce 2023 v Děčíně

Autor:

Také v letošním roce proběhne v Děčíně několik rekonstrukcí na komunikacích. Mezi největší akce patří úprava kruhového objezdu na Vilsnické spojce či rekonstrukce povrchů na Labském nábřeží. U některých akcí zatím ještě nejsou známy podrobnosti, sledujte proto mapu uzavírek na webu města, kterou pravidelně aktualizujeme.

 


„Probíhají pravidelná koordinační jednání, kdy společně s investory a zhotoviteli řešíme, aby se významné akce vzájemně nepřekrývaly. Je třeba si uvědomit, že řada komunikací ve městě patří kraji či státu. Prosím občany o trpělivost, díky pracím se kvalita vozovek i průjezdnost města zlepší,“ vysvětluje primátor města Jiří Anděl s tím, že kromě plánovaných akcí je třeba řešit i akutní problémy – havárie. 

Litoměřická ulice
Právě kvůli havárii kanalizační přípojce bude o víkendu 1. a 2. dubna uzavřena Litoměřická ulice na Starém Městě. Objízdná trasa povede Obloukovou ulici. Oprava havárie kanalizace zabere maximálně dva dny. Akci provádějí Severočeské vodovody a kanalizace.

Čsl. mládeže
Od 3. do 10. dubna bude probíhat bodový výsprava povrchů v ulici Čsl. mládeže u Mototechny, a to od křižovatky s Teplickou ulicí po kruhový objezd. Město Děčín jako vlastník komunikace zde uplatnilo reklamaci poté, co tu proběhla rekonstrukce kanalizace. Silnice bude během výsprav pro řidiče částečně průjezdná.

Labské nábřeží
Na Labském nábřeží a v ulici Předmostí – od kruhového objezdu u TESCA až k Přípeři – je třeba provést kompletní rekonstrukci povrchů. Provede ji Správa a údržba silnic Ústeckého kraje. S realizací se počítá v červenci, trvat bude asi měsíc. Komunikace bude většinou částečně průjezdná, na několik dní je ale třeba počítat s úplnou uzavírkou ulice Předmostí.

Vilsnická spojka
Aby byl plynuleji průjezdný kruhový objezd u Pětimostí, dojde na jeho části k úpravě poloměru při výjezdu od LIDLU. Pro řidiče to znamená, že cca dvacet pět dní nebudou moci přes kruhový objezd projet směrem z Nového mostu do města. Objízdná trasa povede přes ulici Předmostí nebo přes Dělnickou ulici. Naopak řidiči, kteří pojedou směrem od Pětimostí, budou moci na Nový most přes kruhový objezd bez omezení projet. Práce proběhnou v dubnu/květnu. Investorem je Ředitelství silnic a dálnic.

Tyršův most
Na Tyršově mostě budou od 3. dubna probíhat práce na výměně mostního závěru a částečné uzavírky po polovinách. Dopravní omezení se týká jen krátkého úseku, ve všední den tu budou dopravu řídit poučené osoby. Oprava potrvá několik týdnů. Investor je statutární město Děčín

Další připravované akce ŘSD
Ředitelství silnici a dálnic připravuje na letošního rok také několik oprav. Jedná se rekonstrukci povrchů na Pivovarské ulici, o opravu opěrné zdi na Teplické ulici proti Stroj-Unionu včetně povrchů, a opravu mostu v Jílovém přes Hornojílovský potok.

Počet zobrazení: 2577 Naposledy změněno: 21.04.2023 - 12:14
Sdílet

Základní údaje

  • Statutární město Děčín
    Magistrát města Děčín
    Ing. Jiří Anděl, CSc.
    primátor města
    Ing. Martin Kříž
    tajemník úřadu
    Budova A1:
    Mírové nám. 1175/5, 405 38 Děčín
    50°46'25.7"N 14°11'44.3"E
    Budova B1:
    28. října 1155/2, 405 02 Děčín I
    50°46'58.5"N 14°12'57.2"E
    IČO: 00261238; DIČ: CZ00261238
    +420 412 593 111
    Úřední hodiny magistrátu
    posta@mmdecin.cz
    Datová schránkadatová schránka
     statutárního města Děčín: x9hbpfn
    Datová schránkadatová schránka
     Magistrátu města Děčín: nj6wxpq
      

Něco málo o Děčínu

47951
obyvatel (r. 2021)
43
průměrný věk
118
rozloha (km²)
35
městských částí
448
ulic
Děčín je nejníže položené město v České republice, ležící na soutoku Labe a Ploučnice. Jeho centrum má nadmořskou výšku 135 metrů. Jedná se o významný říční přístav a důležitou dopravní křižovatku (stýká se zde pět železničních tratí, prochází jím i 1. železniční koridor a několik významných silničních tahů).

Rodáci: spoluzakladatel Sokola prof. Miroslav Tyrš, matematik Johann Radon, topmodelka Karolína Kurková, herci Jiří Bartoška a Jiří Maryško, zpěváci Sámer Issa a Sabina Křováková, sportovci Vladimír Šmicer, Tomáš Kraus a řada dalších osobností.

ISO 9001:2015

SGS Česká RepublikaStatutární město Děčín, Magistrát města Děčín je držitelem certifikátu kvality od mezinárodní firmy SGS se sídlem ve Švýcarsku.

Veřejné zakázky

Člen Platformy odpovědného veřejného zadávání

Město pro byznys

Město pro byznys

Přívětivý úřad

Přívětivý úřad 2019Přívětivý úřad 2023
2. místo
v Ústeckém kraji.
Potvrzeno
Ministerstvem vnitra
České republiky.

Back to top