mobilni rozhlas
10.10.2023 - 14:14

VELETRH ŠKOLA DĚČÍN 2023 - Cesta ke vzdělání a profesi

Autor:

VELETRH ŠKOLA DĚČÍN 2023 poskytuje jedinečnou příležitost seznámit se s aktuální nabídkou vzdělávacích programů středních škol pro školní rok 2024/2025. Je významným informačním zdrojem nejen pro samotné žáky a žákyně, ale i pro jejich rodiče.
Naším záměrem je nabídnout prezentaci širokého spektra oborů a škol, a to nejen z děčínského regionu. Každý zájemce o studium se na veletrhu dozví důležité informace a může porovnat veškeré možnosti, aby nakonec mohl vykročit svou vlastní cestou.
Své nezastupitelné místo mezi vystavovateli zaujímají také významní děčínští zaměstnavatelé. Nabídnou prezentaci klíčových profesí a možností konkrétního pracovního uplatnění v našem regionu. Napomáhají tak rozšířit povědomí žáků a žákyň o světě práce.
Pro ty, co již při volbě střední školy uvažují o následném studiu na vysoké škole, rádi představíme vysokou školu České vysoké učení technické s pracovištěm přímo v Děčíně. Pracoviště nabízí různé aktivity a programy již pro žáky a žákyně základních a středních škol v oblasti digitální gramotnosti, logiky, matematické gramotnosti a v oblasti polytechnických dovedností.


Kariérové poradkyně z Kontaktního pracoviště Úřadu práce ČR Děčín vám na veletrhu pomohou při výběru vhodného povolání a zároveň jsou připraveny být vám oporou při výběru vhodného studijního oboru. U stánku Úřadu práce ČR získáte mnoho zajímavých odkazů, můžete využít testování v oblasti kariérového poradenství, případně si domluvit schůzku s kariérovou poradkyní. Můžete se těšit i na bývalé (LOŇSKÉ) DEVÁŤÁKY, kteří vám rádi předají své čerstvé zkušenosti z přijímacího řízení na střední školu a postřehy z nového školního prostředí.
Letošní rok je vyhlášen Evropským rokem dovedností. Zároveň se VELETRH ŠKOLA DĚČÍN 2023 koná v Evropském týdnu odborných dovedností 2023. Velkým tématem je snaha o to, aby dovednosti odpovídaly potřebám zaměstnavatelů, tedy sladění aspirací a dovedností lidí s příležitostmi na trhu práce. Základem je a vždy bude získaná kvalifikace, základní a střední vzdělání, na které můžete navázat průběžně dalším vzděláváním v průběhu celého života. Vaše dosažené vzdělání a kvalifikace je hodnota, kterou vám již nikdo nevezme.
Evropský rok dovedností staví dovednosti do centra pozornosti. Na veletrhu si proto může každý vyzkoušet dovednosti potřebné pro studium jednotlivých oborů nebo dovednosti a pracovní činnosti pro uplatnění na trhu práce.
Tradiční doprovodnou akcí veletrhu je soutěž pro vycházející žáky o hodnotné ceny. Letos vyhlásil realizační tým soutěž na téma DOVEDNOSTI BUDOUCNOSTI.
Věříme, že se tento katalog stane dobrým průvodcem na cestě k vašemu budoucímu uplatnění.
Realizační tým veletrhu

Počet zobrazení: 595 Naposledy změněno: 22.02.2024 - 15:40
Sdílet

Základní údaje

  • Statutární město Děčín
    Magistrát města Děčín
    Ing. Jiří Anděl, CSc.
    primátor města
    Ing. Martin Kříž
    tajemník úřadu
    Budova A1:
    Mírové nám. 1175/5, 405 38 Děčín
    50°46'25.7"N 14°11'44.3"E
    Budova B1:
    28. října 1155/2, 405 02 Děčín I
    50°46'58.5"N 14°12'57.2"E
    IČO: 00261238; DIČ: CZ00261238
    +420 412 593 111
    Úřední hodiny magistrátu
    posta@mmdecin.cz
    Datová schránkadatová schránka
     statutárního města Děčín: x9hbpfn
    Datová schránkadatová schránka
     Magistrátu města Děčín: nj6wxpq
      

Něco málo o Děčínu

47951
obyvatel (r. 2021)
43
průměrný věk
118
rozloha (km²)
35
městských částí
448
ulic
Děčín je nejníže položené město v České republice, ležící na soutoku Labe a Ploučnice. Jeho centrum má nadmořskou výšku 135 metrů. Jedná se o významný říční přístav a důležitou dopravní křižovatku (stýká se zde pět železničních tratí, prochází jím i 1. železniční koridor a několik významných silničních tahů).

Rodáci: spoluzakladatel Sokola prof. Miroslav Tyrš, matematik Johann Radon, topmodelka Karolína Kurková, herci Jiří Bartoška a Jiří Maryško, zpěváci Sámer Issa a Sabina Křováková, sportovci Vladimír Šmicer, Tomáš Kraus a řada dalších osobností.

ISO 9001:2015

SGS Česká RepublikaStatutární město Děčín, Magistrát města Děčín je držitelem certifikátu kvality od mezinárodní firmy SGS se sídlem ve Švýcarsku.

Veřejné zakázky

Člen Platformy odpovědného veřejného zadávání

Město pro byznys

Město pro byznys

Přívětivý úřad

Přívětivý úřad 2019Přívětivý úřad 2023
2. místo
v Ústeckém kraji.
Potvrzeno
Ministerstvem vnitra
České republiky.

Back to top