Nastavení přístupnosti

mobilni rozhlas
15.01.2021 - 14:49

Statutární město Děčín je Ambasadorem kvality České republiky

Autor:
Předávání cen probíhalo on-line. Předávání cen probíhalo on-line.

Statutární město Děčín je vítězem ceny Ambasador kvality České republiky ve veřejném sektoru. Tuto prestižní cenu vyhlašuje Česká společnost pro jakost. Děčín uspěl také s Děčínskou kartou a byl vyhodnocen jako nejlepší v národním kole Quality Innovation Award a stal se tak jediným účastníkem letošního ročníku, který získal zároveň dvě ceny.

 

„Účast v soutěži, kterou pořádá Česká společnost pro jakost, je pro nás velmi prestižní záležitostí. Jedná se o důležitou zpětnou vazbu pro náš magistrát v oblasti zlepšování kvality poskytovaných služeb, na které neustále pracujeme a jak je vidět, vyplácí se to,“ komentuje úspěch města v soutěži primátor Jiří Anděl.

Do soutěže o Ambasadora kvality ve veřejném sektoru se město přihlásilo samo. Po vyplnění rozsáhlého dotazníku bylo z uchazečů vybráno šest nejlepších organizací, za kterými se vypravili hodnotitelé a kvalitu ověřovali na místě. Zajímali se například o to, jak probíhá tvorba strategických materiálů města a zapojení občanů do těchto procesů, jak se evidují a vyřizují stížnosti, jak funguje Portál úředníka či nástroj E-manažer a mnoho dalšího. Hodnotitelé ocenili zejména funkční systém řízení organizace a dále realizaci projektů inovací a zlepšování se zapojením široké škály zainteresovaných stran. „Je pro nás velmi důležité, aby občané byli se službami magistrátu spokojeni, proto se dlouhodobě snažíme o zlepšování naší práce napříč celým úřadem. Pomáhá nám k tomu například spolupráce s ostatními městy úřady, výměna zkušeností a dobrých praxí. Velké poděkování patří zaměstnancům magistrátu. Jejich práce si velmi vážím, a to obzvlášť v této nelehké době, kdy jsme nijak neomezili naši činnost a občané se mohou na úředníky obrátit neomezeně,“ říká tajemník magistrátu Jaromír Zajíček.

Kromě Ambasadora kvality České republiky se může Děčín pyšnit také vítězstvím v národním kole Mezinárodní ceny inovací Quality Innovation Award, kde ve své kategorii uspělo s produktem Děčínská karta a postupuje do mezinárodního kola.

Děčínská karta je platebním a identifikačním nástrojem. Patří do skupiny předplacených platebních karet. Může sloužit pouze jako čip (identifikátor) nebo po zapnutí platební funkce také jako bezkontaktní platební karta. Karta má dvě velikosti. Karta je určena pro všechny, kteří svoji platební bankovní kartu nemají nebo ji nechtějí používat při využívání služeb města nebo zapojených subjektů. V současné době je karta již využívána v MAD, ve školních jídelnách, lze s ní platit v obchodech a na internetu. Zaměstnanci magistrátu ji používají v rámci docházkového systému. Nyní město pracuje na dalších možnostech jejího využití, například v knihovně jako čtenářský průkaz a podobně.

V oblasti inovací není Děčínská karta jediným projektem města, který byl oceněný. Na konci loňského roku zvítězila aplikace Hlasování města Děčín v soutěži Společně otevíráme data, kterou pořádá nadace OSF. Od Ministerstva práce a sociálních věcí získalo také ocenění za přínos k rozvoji odpovědného veřejného zadávání v České republice.

O České společnosti pro jakost, z.s.
Spolek sdružuje široké spektrum osob a organizací působících v různých oblastech systémů managementu kvality. Poskytuje svým členům i dalším subjektům komplexní služby v oblasti systémů managementu a nástrojů managementu kvality. Zabývá se rovněž vzdělávací, certifikační a publikační činností. Umožňuje svým členům přístup k horkým novinkám v oboru. Je významným partnerem firem v automobilovém průmyslu nebo informačních technologiích. Nová Večerní Praha © 2021 All Rights Reserved.

Kompletní přehled oceněných najdete zde

Počet zobrazení: 1779 Naposledy změněno: 10.02.2021 - 08:07
Sdílet

Základní údaje

  • Statutární město Děčín
    Magistrát města Děčín
    Ing. Jiří Anděl, CSc.
    primátor města
    Ing. Martin Kříž
    tajemník úřadu
    Budova A1:
    Mírové nám. 1175/5, 405 38 Děčín
    50°46'25.7"N 14°11'44.3"E
    Budova B1:
    28. října 1155/2, 405 02 Děčín I
    50°46'58.5"N 14°12'57.2"E
    IČO: 00261238; DIČ: CZ00261238
    +420 412 593 111
    Úřední hodiny magistrátu
    posta@mmdecin.cz
    Datová schránkadatová schránka
     statutárního města Děčín: x9hbpfn
    Datová schránkadatová schránka
     Magistrátu města Děčín: nj6wxpq
      

Něco málo o Děčínu

47951
obyvatel (r. 2021)
43
průměrný věk
118
rozloha (km²)
35
městských částí
448
ulic
Děčín je nejníže položené město v České republice, ležící na soutoku Labe a Ploučnice. Jeho centrum má nadmořskou výšku 135 metrů. Jedná se o významný říční přístav a důležitou dopravní křižovatku (stýká se zde pět železničních tratí, prochází jím i 1. železniční koridor a několik významných silničních tahů).

Rodáci: spoluzakladatel Sokola prof. Miroslav Tyrš, matematik Johann Radon, topmodelka Karolína Kurková, herci Jiří Bartoška a Jiří Maryško, zpěváci Sámer Issa a Sabina Křováková, sportovci Vladimír Šmicer, Tomáš Kraus a řada dalších osobností.

ISO 9001:2015

SGS Česká RepublikaStatutární město Děčín, Magistrát města Děčín je držitelem certifikátu kvality od mezinárodní firmy SGS se sídlem ve Švýcarsku.

Veřejné zakázky

Člen Platformy odpovědného veřejného zadávání

Město pro byznys

Město pro byznys

Přívětivý úřad

Přívětivý úřad 2019Přívětivý úřad 2023
2. místo
v Ústeckém kraji.
Potvrzeno
Ministerstvem vnitra
České republiky.

Back to top