Nastavení přístupnosti

mobilni rozhlas
15.10.2019 - 09:23

VELETRH VZDĚLÁVÁNÍ - ŠKOLA 2019

Autor:

Na čtyři desítky vystavovatelů z řad středních škol z Děčínska, regionálních zaměstnavatelů působících ve strojírenství a zdravotnictví a jedna vysoká škola se představí návštěvníkům už 23. ročníku „Veletrhu ŠKOLA DĚČÍN 2019“. Akce proběhne ve čtvrtek 24. 10. 2019 mezi 9.00 – 18.00 hodinou v Obchodním centru Pivovar v Děčíně (Sofijská 2/3, Děčín VI-Letná). Na její organizaci se spolupodílí Úřad práce ČR, Okresní hospodářská komora Děčín, Statutární město Děčín a střední školy.

Veletrh s podnázvem Cesta ke vzdělání a profesi se řadí mezi už tradiční přehlídky škol a povolání, které ÚP ČR pořádá po celé republice. I ten v Děčíně je určen primárně žákům 8. a 9. tříd základních a speciálních škol, kteří stojí před výběrem studijního oboru, a tím pádem i budoucího povolání. Na své si ale přijdou i ti, které zajímají vzdělávací programy středních škol a další možnosti vzdělávání, např. kurzy, semináře či školení.

Své zástupce bude mít na místě, jako každý rok, i Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Děčíně. Jeho specialisté poradí lidem nejen při výběru vhodného povolání či rekvalifikace, ale také jim pomohou s orientací ve vzdělávací nabídce škol. Návštěvníci získají přehled o tom, co v dnešní době zaměstnavatelé v tomto regionu potřebují a o jaké profese mají především zájem.

„Specialistky z Informačního a poradenského střediska pro volbu a změnu povolání jsou připraveny být žákům oporou při výběru vhodného oboru, pomohou jim zorientovat se ve vzdělávací nabídce škol nebo jim poskytnou informace o možnosti uplatnění absolventů na trhu práce,“ vysvětluje ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Děčíně Vlastislav Hlaváč.

Součástí veletrhu bude též řada doprovodných akcí. Realizační tým letos přemístil doprovodný program do pasáže obchodního centra. Shlédnout ho tak budou moci nejen účastníci veletrhu, ale také široká veřejnost. Zástupci z řad vystavovatelů předvedou např. sebeobranu, první pomoc, chemické pokusy, vazbu květin, módní přehlídku, model vodíkového auta, zámečnické páce a další technické ukázky

Chybět nebudou ani tradiční soutěže pro letošní deváťáky na téma volby povolání o hodnotné ceny.

„Pro letošní ročník veletrhu vytvářeli žáci základních škol popisy povolání. Odevzdali přes 100 prací. Zaměřili se v nich na netradiční nebo na málo známá povolání, např. konzervátor národní identity, tester tobogánů, datový horník, koželuh, prubíř, patentová zástupkyně atd. O nejlepším zpracování rozhodnou sami účastníci veletrhu v hlasování“, říká vedoucí oddělení poradenství a dalšího vzdělávání z Kontaktního pracoviště v Děčíně Michaela Houdová.

U stánku #9to9 budou žákům 9. tříd ZŠ k dispozici jejich předchůdci. Sdělí jim své čerstvé zkušenosti z přijímacího řízení na střední školy a postřehy z nového školního prostředí. K dispozici bude zájemcům také úspěšná publikace „Loňští deváťáci letošním deváťákům“, za kterou získal kolektiv poradců z Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Děčíně Národní cenu kariérového poradenství.

 

Počet zobrazení: 1526
Sdílet

Základní údaje

  • Statutární město Děčín
    Magistrát města Děčín
    Ing. Jiří Anděl, CSc.
    primátor města
    Ing. Martin Kříž
    tajemník úřadu
    Budova A1:
    Mírové nám. 1175/5, 405 38 Děčín
    50°46'25.7"N 14°11'44.3"E
    Budova B1:
    28. října 1155/2, 405 02 Děčín I
    50°46'58.5"N 14°12'57.2"E
    IČO: 00261238; DIČ: CZ00261238
    +420 412 593 111
    Úřední hodiny magistrátu
    posta@mmdecin.cz
    Datová schránkadatová schránka
     statutárního města Děčín: x9hbpfn
    Datová schránkadatová schránka
     Magistrátu města Děčín: nj6wxpq
      

Něco málo o Děčínu

47951
obyvatel (r. 2021)
43
průměrný věk
118
rozloha (km²)
35
městských částí
448
ulic
Děčín je nejníže položené město v České republice, ležící na soutoku Labe a Ploučnice. Jeho centrum má nadmořskou výšku 135 metrů. Jedná se o významný říční přístav a důležitou dopravní křižovatku (stýká se zde pět železničních tratí, prochází jím i 1. železniční koridor a několik významných silničních tahů).

Rodáci: spoluzakladatel Sokola prof. Miroslav Tyrš, matematik Johann Radon, topmodelka Karolína Kurková, herci Jiří Bartoška a Jiří Maryško, zpěváci Sámer Issa a Sabina Křováková, sportovci Vladimír Šmicer, Tomáš Kraus a řada dalších osobností.

ISO 9001:2015

SGS Česká RepublikaStatutární město Děčín, Magistrát města Děčín je držitelem certifikátu kvality od mezinárodní firmy SGS se sídlem ve Švýcarsku.

Veřejné zakázky

Člen Platformy odpovědného veřejného zadávání

Město pro byznys

Město pro byznys

Přívětivý úřad

Přívětivý úřad 2019Přívětivý úřad 2023
2. místo
v Ústeckém kraji.
Potvrzeno
Ministerstvem vnitra
České republiky.

Back to top